Hangend onderooglid

Een hangend onderooglid is een vorm van wallen, dat met een onderooglidcorrectie kan worden verholpen. U zult permanent van uw probleem af zijn. Het litteken zal bovendien praktisch niet zichbtaar zijn.

Om een hangend onderooglid te verhelpen zal er een kleine incisie vlak onder de wimperrand worden gemaakt. De ingreep is relatief klein, maar wel erg nauwkeurig. Het is daarom van belang dat u dit laat uitvoeren door een ervaren en kundig plastisch chirurg.

Hoe ontstaat een hangend onderooglid?

Een hangend onderooglid ontstaat op het moment dat de elasticiteit van de huid afneemt. Als het gevolg daarvan ontstaat er een plooi en kan er wat vet uitpullen. Als het gevolg daarvan krijgt u te maken met een kring. Het gevaar daarvan is dat we een vermoeide uitstraling krijgen, zonder dat dit wellicht het geval is. Krijgt u regelmatig de vraag of u moe bent of dat er mogelijk wat anders aan de hand is? Wilt u daar nu eindelijk een keer wat aan doen? Dan is het verstandig om het hangend onderooglid te laten verhelpen, u kunt daarvoor gebruik maken van een onderooglidcorrectie.

De behandeling van een hangende onderoogleden

Oogleden kunnen gaan hangen, bijvoorbeeld wanneer de huid verslapt als gevolg van ouderdom. Om dit te verhelpen wordt er een reepje huid en overtollig vet weggenomen middels een incisie onder de wimperrand. Bovendien wordt het schotje dat vet tegen moet houden verstevigd.

De behandeling van een hangend onderooglid bestaat uit een operatie, die we poliklinisch voor u kunnen uitvoeren. Wat dat betekent? U kunt op de dag van de operatie naar de polikliniek komen en na de operatie mag u gewoon weer naar huis. U kunt de operatie voor een hangend onderooglid laten uitvoeren zonder dat u in het ziekenhuis hoeft te worden opgenomen. Dat betekent dat u er met een relatief eenvoudige operatie iets aan kunt laten doen.

Soms zijn er extra handelingen nodig om een hangend ooglid mooi te verhelpen. In plaats van weghalen van overtollig vet kan het beter zijn om het vet te verdelen tussen de neus en de ogen. Dit staat bekend als de Hamra-techniek. Zo wordt voorkomen dat de ogen na verloop van tijd een holle uitstraling krijgen. Ook kan de oogkringspier worden ingekort om het oog een mooiere vorm te geven.

Gratis consult bij hangend onderooglid

Denkt u dat er sprake is van een hangend onderooglid en wilt u daar wat aan laten doen? Wij gaan er graag voor u mee aan de slag, uiteraard op basis van een gratis consult. Dat betekent dat we u op voorhand zullen aangeven wat we zullen gaan doen en hoe dat uiteindelijk tot de gewenste uitstraling zal leiden. We voeren een onderooglidcorrectie voor u uit wanneer er sprake is van een hangend onderooglid of kunnen u wellicht aangeven dat er wat anders aan de hand is.

Gratis persoonlijk consult

Wilt u snel van uw wallen af?

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel en gratis een vrijblijvende offerte!