Nazorg ooglidcorrectie

Benieuwd naar de nazorg na een oogcorrectie, waarmee we ervoor zorgen dat de huid zich goed kan herstellen en het resultaat zich zo goed mogelijk ontwikkelt? Goede nazorg is van groot belang binnen het proces, u wilt er immers weer fris en stralend uit gaan zien.

De goede nazorg helpt u ervoor te zorgen dat de opmerkingen of vragen over eventuele vermoeidheid of andere problemen verleden tijd zullen zijn, in plaats daarvan zullen anderen u weer complimenteren met uw jeugdige uitstraling.

Welke nazorg kan ik verwachten?

We zullen op verschillende manieren voor nazorg na een oogcorrectie zorgen, bijvoorbeeld door u aan te geven hoe u het best rust kunt houden. Het is na de behandeling bijvoorbeeld verstandig om in ieder geval 48 uur volledige rust te nemen. Dat betekent dat u gedurende die periode beter niet aan het werk kunt gaan en u ook in huis geen klussen op u kunt nemen. Probeer wel ieder uur wat te lopen. Op die manier zorgt u er binnen de nazorg na een oogcorrectie voor dat de bloedsomloop op peil blijft. Dit leidt tot de beste wondgenezing, waardoor uw ooglid z’n oorspronkelijke en natuurlijke uitstraling terug zal krijgen. 

Goede nazorg na een ooglidcorrectie

Na de operatie
Meestal kunt u direct na de ooglidoperatie naar huis. De eerste dagen dient u geregeld koude kompressen op en rond de ogen te leggen (geen rechtstreeks contact tussen de ogen en het ijs!). Zo verdwijnen de zwelling en de eventuele bloeduitstortingen sneller. Wij adviseren u ook om de eerste week na de ooglifting een zonnebril te dragen. Zo beschermt u uw oogleden tegen het licht en zijn de zwelling en de eventuele bloeduitstortingen tegelijk minder zichtbaar voor de buitenwereld.

De eerste dagen
Een goede nazorg na een oogcorrectie bestaat daarnaast uit het rustig opbouwen van de inspanning. Zorg ervoor dat u in ieder geval 14 dagen niet perst, tilt of bukt. Dit zou een te grote druk op de bloedsomloop opleveren, waardoor u gevaar loopt met uw ooglid. Daarnaast is het verstandig om na te behandeling minimaal 24 - 36 uur te wachten voordat u weer onder de douche stapt. De pleisters op uw oogleden mogen in ieder geval niet nat worden en zorg ervoor dat het water nog niet te heet is om een eventuele zwelling te voorkomen.

De eerste week
Vier tot zeven dagen na de ooglidoperatie worden de fijne hechtingen verwijderd. De huid van het ooglid is zeer dun en geneest erg snel. Na enkele maanden is er amper nog iets te zien van de ooglifting. Bovenaan liggen de littekentjes in de natuurlijke plooi. Bij het onderste ooglid ligt het littekentje net onder de wimpers.

Na de eerste week
De meeste mensen gaan één week na de ooglifting weer aan het werk. Eén dag na het liften van het bovenste ooglid kunt u alweer contactlenzen dragen. Bij de correctie van het onderste ooglid moet u gemiddeld een week rekenen alvorens u weer contactlenzen kunt dragen. Zware inspanningen worden best vermeden gedurende 2 tot 3 weken. Verder wordt ook aangeraden om het hoofd tijdens het slapen in het begin ongeveer 30° hoger te leggen.

Gratis consult met informatie

Wilt u de informatie liever eens van een specialist horen of heeft u vragen over de nazorg na een oogcorrectie. Benieuwd hoe wij ervoor zorgen dat de genezing zo goed mogelijk plaatsvindt en u weer kunt rekenen op de natuurlijke uitstraling van uw oog(lid) en de rest van uw voorkomen? U kunt zich aanmelden voor een gratis consult. We zullen u tijdens dat gesprek meer vertellen over de nazorg na een oogcorrectie.

Gratis persoonlijk consult

Wilt u snel van uw wallen af?

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel en gratis een vrijblijvende offerte!