Rimpels onder ogen

Heeft u last van rimpels onder de ogen en wilt u daar graag wat aan doen? Merkt u dat anderen u regelmatig vragen of u moe bent of dat er wellicht wat anders aan de hand is? Wij kunnen daar wat aan doen. Uiteraard kunt u ook zelf maatregelen nemen om het risico op rimpels onder de ogen te verminderen. 

Hoe ontstaan rimpels onder de ogen?

Rimpels onder de ogen ontstaan haast automatisch op het moment dat we ouder worden, daar kunnen we weinig aan doen. Bovendien valt het lastig te voorspellen waar we mee te maken krijgen. De rimpels onder de ogen ontstaan bij de een als fijne lijntjes rond de ogen, de ander krijgt wat kraaienpootjes en een derde krijgt te maken met diepe groeven in het voorhoofd. Onze huid wordt al vanaf ons 25ste levensjaar minder flexibel, waardoor het vanaf dat moment mogelijk is dat er rimpeltjes ontstaan.

Dit heeft te maken met de aanmaak van de eiwitten collageen en elastine, die af zal nemen. Als het gevolg daarvan kunt u te maken krijgen met rimpels onder de ogen. De frons- en lachrimpels gaan niet meer zo gemakkelijk weg als in het verleden, waardoor we er in ons gezicht al snel wat ouder uit komen te zien. De huid is als het ware niet meer flexibel genoeg om alles terug te laten ‘buigen’.

Rimpels onder de ogen verminderen

Het is goed mogelijk om zelf iets te doen aan rimpels onder de ogen, al is het van belang om er rekening mee te houden dat we dat proces uiteindelijk niet kunnen stoppen. Probeer er in ieder geval voor te zorgen dat u niet teveel in de zon zit. Stelt u de huid toch bloot aan direct zonlicht? Gebruik dan een zonnebrand met een voldoende hoge factor.

Daarnaast is het verstandig om een gezonde leefstijl te kiezen. Alcohol is uit den boze en ook producten met cafeïne zijn geen goede keuze. Aan de andere kant is het wel verstandig om voldoende water te drinken, zowel voor het slapen gaan als gedurende de dag.

Rimpels onder de ogen behandelen

Wilt u de rimpels onder de ogen laten behandelen en bent u benieuwd welke mogelijkheden er bestaan? We kunnen u uitstekend van dienst zijn tijdens een gratis consult, om u gewoon eens uit te leggen wat er mogelijk is. We gaan om tafel en bespreken uw wensen en de rimpels waar u het meeste last van heeft. Wij schetsen vervolgens de mogelijkheden en kunnen u bovendien laten zien wat het voor uw uitstraling betekent op het moment dat u de rimpels onder de ogen laat behandelen. 

Neem contact op voor een gratis persoonlijk consult

Wilt u snel van uw wallen af?

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel en gratis een vrijblijvende offerte!