Dikke ogen of oogleden

Heeft u last van dikke ogen? Wordt u elke morgen wakker met gezwollen ogen? Dikke ogen leiden tot een slaperige of zieke indruk, op momenten waarop u dat wellicht helemaal niet zo voelt. Krijgt u regelmatig vragen of u moe of ziekjes bent of baalt u van uw dikke ogen wanneer u in de spiegel kijkt? Hier valt uitstekend wat aan te doen.

Wat zijn dikke ogen?

Dikke ogen ontstaan op het moment dat de huid vocht vasthoudt. Dat is op zich niet erg, maar het leidt tot een uitstraling waar velen van ons niet op zitten te wachten. Er is sprake van een relatief hoge concentratie zout in het gebied rond de ogen. Dit leidt ertoe dat er vocht onder de ogen blijft zitten, waardoor ze een verdikking krijgen die u en anderen zien als ‘dikke ogen’. Wilt u wat aan de gezwollen of dikke ogen doen? Dan is het dus van belang om te voorkomen dat er teveel zout in dit gedeelte van het gezicht blijft zitten.

Dikke ogen voorkomen

Wilt u dikke ogen voorkomen of er zelf voor zorgen dat u dit effect kunt verminderen? Het is bijvoorbeeld een goed idee om gedurende de dag een aantal glazen water te drinken. Met name na een zoute maaltijd is dat verstandig. U zorgt er op die manier voor dat het gebied rond de ogen vrij komt van het zout, dankzij de spoeling die er plaatsvindt. De zwelling zal verminderen, waardoor u ‘s morgens na het wakker worden minder last heeft van dikke ogen.

Wordt u wakker en is er toch weer sprake van dikke ogen? Het is verstandig om gedurende de dag water te blijven drinken en aan de andere kant weg te blijven van cafeïne (koffie) en alcohol. Die stoffen onttrekken vocht, waardoor u juist meer last zal krijgen van dikke ogen. 

Dikke ogen behandelen 

Wilt u de dikke ogen laten behandelen, bijvoorbeeld omdat het u niet lukt om voldoende water te drinken of u daar simpelweg niet aan toe komt? We kunnen u daar goed mee van dienst zijn, we nodigen u graag uit voor een gratis consult. We kunnen dan beoordelen wat de oorzaak van uw gezwollen ogen is en wat de beste oplossing vormt. Op die manier helpen we uw dikke ogen te behandelen, zodat u weer stralend op kunt staan. 

Neem contact op voor een gratis consult

Wilt u snel van uw wallen af?

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel en gratis een vrijblijvende offerte!