Donkere kringen onder ogen

Donkere kringen onder de ogen zorgen voor een vermoeid uiterlijk, terwijl u helemaal niet moe bent. Met donkere kringen wordt vaak een donkere rand in de greppel bedoeld, die onder het oog loopt. Deze kan donker van kleur zijn door genetische bepaling (zoals dunne huid of veel adertjes), pigment, of een vochttekort.

Om van donkere kringen onder de ogen af te komen wordt vaak crème of een ander maskerend middel gebruikt. Hierdoor worden de donkere kringen tijdelijk minder zichtbaar, maar u bent er nog niet van af. U betaalt veel geld voor al deze potjes, zonder van uw probleem af te komen.

Tegenwoordig zijn er betere methoden, waarmee u voorgoed van uw donkere kringen af kunt komen. Vul het formulier in voor een gratis persoonlijk consult.

Donkere kringen onder de ogen

Oorzaken donkere kringen

Allereerst zullen wij bij een persoonlijk consult bepalen wat de oorzaak is van de donkere kringen onder uw ogen. Op basis hiervan kunnen wij de voor u beste methode bepalen om van uw probleem af te komen.

Dunne huid onder de ogen

Bij het ouder worden is het onontkomelijk om een dunnere huid te krijgen. Voornamelijk bij mensen die weinig vet in het gezicht hebben, kan dit leiden tot donkere wallen. In dit geval schijnt het bot door de huid heen. Bij deze oorzaak van de donkere kringen kan ook erfelijkheid en rol spelen.

De oplossing

De oplossing voor wallen bij een te dunne huid is vaak een filler. Dit is een zeer veilige methode, waarbij er ook bijna geen risico is tot overcompensatie van de wallen. De ogenkliniek verzorgt ook behandelingen met fillers. Neem contact op voor een gratis consult.

Pigment als oorzaak van donkere kringen

Een teveel aan pigment onder de ogen kan oorzaak zijn van donkere kringen. Hiertoe kunt u thuis zelf een test doen om erachter te komen of dit bij u het geval is. Als u de huid waar het probleem zich voordoet oprekt, en de kleur van de wal wordt duidelijk lichter is er bij u waarschijnlijk sprake van een overvloed aan pigment.

De oplossing

Pigmentproblemen kunnen sterk worden verminderd door onze artsen door middel van een behandeling met het Obagi systeem. Recepten hiervoor zijn enkel verkrijgbaar op doktersadvies. Vul het formulier in voor een intake gesprek.

Veel adertjes als oorzaak van donkere kringen

Als gevolg van genetische bepaling kunt u veel adertjes onder uw ogen hebben. Dit kan leiden tot donkere kringen onder uw ogen. Voor de behandeling van deze oorzaak zijn twee oplossingen.

De oplossing

Ten eerste kan een oogcreme van Obagi oplossing bieden. Deze oplossing is echter minder effectief dan een vaatlaserbehandeling*. Bij een vaatlaser behandeling wordt het overschot aan adertjes permanent verwijderd, zonder de huid daarbij aan te tasten. De bloedvaatjes worden verwarmd zodat de vaatwand samentrekt. Het lichaam zal vervolgens zelf de resten van de bloedvaten opruimen.

Gemiddeld kunnen bij één tot drie behandelingen het grootste deel van de donkere kringen worden verwijderd. Indien nodig kan na zes weken een vervolgbehandeling plaatsvinden.

*een vaatlaserbehandeling is op dit moment niet in onze klinieken beschikbaar. Wij doen ons best om ook deze behandeling in de beste klinieken beschikbaar te maken voor u.

Wat kunt u zelf doen tegen donkere kringen onder de ogen?

Het klinkt wellicht logisch, maar toch komt het vaak voor dat men niet doorheeft dat u zélf al veel kunt doen om de donkere kringen onder uw ogen te verminderen. Stress, te weinig slaap, te weinig vocht drinken en teveel alcohol of cafeïne kunnen bijvoorbeeld oorzaken zijn van een vermoeid uiterlijk door kringen onder de ogen. Een gezond leven zorgt voor een gezonde huid en vermindert uw vermoeide uiterlijk.

Laat u goed voorlichten

Vaak zijn er meerdere oorzaken van wallen of donkere kringen onder uw ogen. Laat u daarom eerst goed inlichten voordat u een behandeling start. Zo weet u zeker dat u de juiste behandeling krijgt en u voorgoed van uw probleem af kunt komen.

Gratis persoonlijk consult

Wilt u snel van uw wallen af?

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel en gratis een vrijblijvende offerte!