Wallen onder de ogen

Wallen onder de ogen zijn niet hetzelfde als donkere kringen onder de ogen, ondanks dat deze problemen vaak als hetzelfde worden gezien. Erg kort door de bocht zijn wallen uitpuilingen onder de ogen, terwijl kringen vaak een verkleuring van de huid betreffen.

Wallen onder de ogen bestaan voornamelijk (ongeveer 90%) uit vet. Dit vet is bedoeld om het oog te kunnen laten draaien in de oogkas. Het is dus heel normaal dat er een vetopslag onder de ogen zit, echter bij sommige personen kan dit meer zichtbaar zijn dan bij anderen. Overtollig vet en huid kan worden verwijderd middels een chirurgische ingreep. Dit in tegenstelling tot donkere kringen, deze dienen op een andere manier behandeld te worden, te vinden op de pagina voor donkere kringen.

Wallen onder de ogen voor en na behandeling

Oorzaken wallen onder de ogen

Vaak zijn wallen onder de ogen een gevolg van ouderdom, maar niet alleen bij ouderen komt dit probleem voor. Wallen onder de ogen kunnen bij elke leeftijdsgroep zich voordoen en juist bij jongere mensen kunnen de wallen psychische problemen veroorzaken. Men voelt zich gezond, maar wordt door de uiterlijke verschijnling constant herinnerd aan een vermoeide oogopslag.

Ouderdom als oorzaak van wallen

Naarmate men ouder wordt, wordt de huid minder elastisch. Er ontstaan rimpels en de huid zakt wat uit. Daarnaast wordt de huid dunner, waardoor de vetkussentjes onder de ogen meer zichtbaar worden. Ook het bindweefsel heeft invloed op het ontstaan van wallen onder de ogen. De opslag van het vetweefsel wordt naarmate men ouder wordt groter. Normaal gesproken zorgt het bindweefsel dat de vetopslag niet zichtbaar wordt onder uw ogen, echter ook het bindweefsel verzwakt. De zwaartekracht, de ophoping van de vetopslag en de verzwakking van het bindweefsel zorgen gezamenlijk voor het ontstaan van de wallen onder uw ogen.

Erfelijkheid

Erfelijkheid kan een grote invloed hebben op het ontstaan van wallen. Zowel de elasticiteit van uw huid, het bindweefsel, als de hoeveelheid vet onder uw ogen hebben erfelijke factoren. Als uw beide ouders wallen hebben, is de kans zeer groot dat ook u vroeg of laat te maken krijgt met dit probleem.

Leefstijl

Het klinkt wellicht logisch, maar toch komt het vaak voor dat men niet doorheeft dat u zélf al veel kunt doen om de wallen onder uw ogen te verminderen. Stress, te weinig (of ook teveel) slaap, te weinig vocht of teveel zout en alcohol of cafeïne kunnen bijvoorbeeld oorzaken zijn van een vermoeid uiterlijk. Een gezond leven zorgt voor een gezonde huid en vermindert uw vermoeide uiterlijk.

De oplossing voor wallen onder de ogen

Tijdelijke oplossing: fillers

Een filler of rimpelvuller kan een tijdelijke oplossing bieden voor wallen onder de ogen. Hierbij wordt de huid rond de wallen en in de groeven rond de ogen ogevuld zodat de wallen minder zichtbaar worden. Hiermee bent u echter nog niet voorgoed van uw wallen af.

Voorgoed van uw wallen af met chirurgie

Wallen zijn permanent te verwijderen met een chirurgische ingreep, middels een onderooglidcorrectie. Hierbij wordt een kleine incisie gemaakt onder de wimperrand waarbij overtollig vetweefsel en eventueel huid kan worden verwijderd. Neem contact op voor een gratis consult om te weten te komen of uw situatie hiervoor geschikt is.

Neem contact op voor een gratis consult

Wilt u snel van uw wallen af?

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel en gratis een vrijblijvende offerte!